Editör: 15:20 Nasıl? Views: 0

Soğuk Havalara Karşı: Evde Hazırlanan Çikolatalı Dudak Nemlendiricisi

Soğuyan havalarda dudaklarınıza doğal bir bakım yapın! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz çikolatalı dudak nemlendiricisi tarifiyle dudaklarınızı besleyin.

Soğuk Havalara Karşı: Evde Hazırlanan Çikolatalı Dudak Nemlendiricisi

Soğuyan havalarla birlikte cilt bakımına olan ihtiyaç da artıyor. Bu dönemde kuru dudaklara çözüm olacak ev yapımı dudak nemlendiricisi ile imdadınıza yetişiyoruz. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle dudaklarınızı besleyebilir ve nemlendirebilirsiniz.

Havalar Soğudu, Dudaklar Kurudu!

Son günlerin en çok duyduğumuz cümlesi: “Havalar çok soğudu.” Soğuk havalar cildimizi ve özellikle de dudaklarımızı olumsuz etkiliyor. Çatlayan ve kuruyan dudaklar kış aylarının en büyük sorunlarından biri haline geliyor. Bu nedenle dudaklarınıza doğal bir çözüm sunmak için sizlere lezzetli ve yararlı bir tarif hazırladık.

Sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bu çikolatalı dudak nemlendiricisi, iki kişilik olduğu için sevdiklerinize de hediye edebilirsiniz. Hem dudaklarınızı besleyin hem de keyifli bir kendin yap projesine adım atın.

Malzemeler

  • 2 adet yuvarlak boş metal kap (Eski şeker kabı kullanabilirsiniz)
  • 3 tatlı kaşığı balmumu
  • 3 tatlı kaşığı hindistancevizi yağı
  • 1 tatlı kaşığı kakao (Nutella ya da eritilmiş çikolata da tercih edilebilir)

Yapılışı

  1. Balmumu ve hindistancevizi yağını, ısıya dayanıklı bir cam kaba koyun.
  2. Karışımı benmari usulü kısık ateşte eritin. Dilerseniz mikrodalgada da eritebilirsiniz; her 2 dakikada bir kontrol ederek erittiğinizden emin olun.
  3. Karışım tamamen eridikten sonra bir kaseye dökün ve iyice karıştırın. Daha sonra üzerine kakao ya da eritilmiş çikolatayı ekleyerek tekrar karıştırın.
  4. Karışımı fazla bekletmeden hazırladığınız kaplara dökün.
  5. Bir tanesini kendiniz için saklayın, diğerini ise sevdiklerinize hediye edin. Yumuşacık ve çikolata aromalı dudaklarınızın keyfini çıkarın!
Visited 1 times, 1 visit(s) today

Last modified: 20 Ekim 2024

Close